Hilgrimsta

Del 5

Kyllingen

Enna er ute på jakt da hun hører et stort og forferdelig brøl komme fra et sted foran seg i skogen. Hun klatrer opp i et tre for å prøve og se hva det kan være som lager lyden og får øye på en kylling, en rødhåret dverg og en mørkhåret mann løpende etter hverandre. De tre begynner etterhvert å løpe i ring og Enna drar frem buen sin og skyter kyllingen for å hjelpe dem i jakten. Dvergen knekker sammen i krampegråt over den døde kyllingen. Mannen oppdager Enna og hun faller ut av treet i det hun prøver å hoppe elegant ned.

De to mennene hadde også hørt det skumle brølet. Det viste seg også at kyllingen hadde vært som en hund for dvergen og at den nå dessverre var død. Etter mye gråt og noen unnskyldninger senere bestemmer de tre seg for å komme seg til byen Klingby. De befinner seg omtrent en halv dagsmarsj unna og ingen ville utforske det skumle brølet noe videre så det er likegreit å komme seg av gårde. Dvergen viser seg å hete Glanvar Darten og mannen viser seg å være den superberømte trubaduren Vivalti (Nikolai).

Klingby er en veldig fin by for de fleste men litt mindre fin for tyver skal det vise seg. Da de kommer frem til Klingby setter Glanvar igjen eselet sitt utenfor bymuren. De går rett til nærmeste vertshuset hvor Enna spanderer en forsoningsdrink på Glanvar. I det de skal få seg noe å drikke er det en annen trubadur som presenterer seg som den berømte trubaduren Vivalti. Ikke bare utgir han seg for å være en annen person han gjør det dårlig også. Vivalti utfordrer “Vivalti” og viser hvordan det skal gjøres. Det hele ender med en kjempekonsert! Folk strømmer til fra gaten utenfor og det blir trangt i den lille baren. I alt kaoset i baren er det heldigvis ingen som legger merke til at noen pengepunger glatt forsvinner der de henger og dingler fulle av mynter og annet stæsj. Enna derimot blir litt rikere. I den ene finner hun en ring…

Enna spanderer overnatting på Glanvar noe som blir litt kleint da de våkner opp i samme seng dagen etterpå. Hva var egentlig i den ølen? Enna går ned i baren hvor hun finner Vivalti. De spiser pannekaker. Plutselig kommer Glanvar springende ned trappen og ut døren mens han roper: "eggeeeeeet! I det Glanvar forsvinner ut døra hører Vivalti og Enna mange rop utenfor: “Tyv!” “Tyv!” “Fang tyven!” “Ringen!”

Glanvar blir tatt til fange og forhørt av fangevokterne. Til slutt blir historien hans sjekket. De sjekker vogna hans og finner mange tønner med alkoholholdig drikke og egget hans. Samtidig kommer Vivalti bort og prøver å finne ut hva som skjer. Han signerer noen autografer til noen av vokterne som var på konserten dagen før. Enna kommer frem fra skyggene og alle drar ned til vognene som er utenfor bymuren. Der tar de seg noe godt å drikke og festen er igang…igjen…kl. 9 om morgenen…

Comments

Krischm

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.